Platser att besöka i Australien

Luna Park är ett namn som delas av dussintals parker på varje kontinent, utom Antarktis och har en tradition på 115 år. Luna Park Australia ligger i Sydney och har underhållit människor sedan år 1935. Tillgång till parken är gratis, man betalar bara inomhus för de olika apparater man kan komma att prova. Fraser Island täcker 120 kilometer och inkluderar drömstränder och tropiska skogar. Här kan naturälskare komma förberedda med en kikare eftersom de kan observera fåglar, fiskar och olika djurarter. Mckenzie sjön är den mest kända turistplatsen i Australien, känd för sitt djupblå vatten och den vita sandstranden. Beläget i södra Australien är ön Tasmania särskilt vacker och kallas också ön för inspiration.Tasmanien är 364 kilometer lång och 306 kilometer bred. Det är en bergig ö, det högsta berget här är Mount Ossa. Den södra delen av ön är täckt med tropiska skogar, imponerande vattenfall och floder med klarblå vatten. Uluru är en av de mest kända landskapssymbolerna i Australien. Det är ett förklarat UNESCO-monument och denna sten är ungefär 348 meter hög. Aboriginska människor i Australien anser monoliten som en helig plats. Vid solnedgång och soluppgång ändrar berget sin färg till en imponerande rödaktig nyans. Turister kan klättra på berget och rutten är cirka 2-4 timmar.  Australiens största nationalpark är Kakadu, som ligger i norr, där vegetationen finns. En unik upplevelse som man bara måste prova. De som söker äventyr och adrenalin har kommit till det perfekta stället. Kakadu National Park är krokodilernas hem så man bör var försiktig var man går.

Viktig information innan resan

Tyfoid

Innan den fantastiska resan till Australien är det viktigt att skaffa rätt sorts visum då landet inte tillåter inkomst utan den. Det finns flera olika visum man kan välja mellan som varar beroende på anledning till besöket. Swedenabroad är en sida som tar upp alla viktiga lagliga aspekter som man bör överse innan ens Australien lista. Även där kan man skickas vidare till visum och tullinformation. Vidare är det viktigt att se över bagaget innan ens resa då reglerna är väldigt stränga där och nästan inga livsmedel får tas in. Viktigt är det även med vaccinationer innan Australien resa och de vacciner som rekommenderas är bland annat Hepatit B, Japansk encefalit, Kolera & ETEC och Tyfoid. Som innan varje resa är det viktigt att hålla koll på reseförsäkringen och annan försäkring som kan vara bra att ha innan resan. Man bör ha bra koll på platserna man ska till och dubbelkolla alla bokningar så att allting stämmer innan resan dit.

Kort fakta om Australien

Australien är den enda staten i världen som sträcker sig över en hel kontinent. De första europeiska seglarna anlände dit omkring år 1606. Från år 1606 till 1770 landade 54 europeiska fartyg på det landet. Upptäckaren James Cook anlände till kustregionen år 1770 och hävdade att territoriet tillhör den engelska kronan. Cook påstod östra Australien på order av King George III av England den 22 augusti 1770 och kallade det “New South Wales”. Som territoriell yta rankas Australien 6: e i världen. Det gränsar till angränsande Indonesien, Östtimor, Salomonöarna och Nya Zeeland. Det är ett kustområde, slätter och platåområden, ökenområden, men har även den fantastiska platsen Great Barrier Reef.

© 2021 eposkarta