Kondition och träningstrender

Kondition och träningstrender

Nu ska kondition och träningstrender redogöras. Trender kommer och går, men det är alltid kul att se vad som händer och kommer. Från nya klasser och teknikdrivna trender till att använda genetik för att informera. Även om många fitnesstrender har förblivit konsekvent under de senaste åren, finns det alltid utrymme för innovation.

Vi kommer att se att finansbranschen utnyttjar mer teknik, liksom den växande konsumenternas önskan om unika upplevelser, personifiering och frihet. Om du är en fitnessföretagare är det avgörande att gå före trenderna så att din studio inte lämnas kvar.

Människors fitnessmotivationer kommer av olika skäl. Oavsett om det är en önskan om långvarig hälsa, ett intresse för den senaste fitnesstekniken eller en allmän passion för allt hälsa och fitness. Oavsett anledning, 2020 har några ganska spännande trender som kommer att kryssa för alla dessa rutor. Här är några fitnesstrender att se upp för.

Även om det inte är en ny trend, kommer man att ta gruppträning till nästa nivå. Det är de sociala aspekterna av gruppträning som tilltalar konsumenterna. Särskilt Generation Z. Tidigare har vi undersökt hur dessa generationer formar fitnessbranschen. Med tanke på att de utgör 80% av medlemmarna i fitnessklubben är det ingen överraskning att gruppträning är så populär. 2020 kommer trenden att utvecklas ytterligare, med en rad nya klasser för medlemmar att utforska.

Yoga HIIT

Hybridkonditionskurser har varit trendiga ett tag nu, tror Yogalates (Yoga och Pilates) eller Aqua Zumba. Så det är dags att dessa två stora fitnesstrender går samman. Yoga Hiit är, som namnet antyder, en kombination av snabba utbrott av Hiit (högintensiv intervallträning) med peppningar med dynamiska yogaposer. Klasserna avslutar ofta med några kroppssträckor i yogastil.

Denna tidseffektiva träning gör det möjligt för dig att få det bästa av båda världarna och uppnå en seriös kaloriförbränning samtidigt som du förlänger och sträcker musklerna. Denna form är en fantastisk alternativ för människor som kämpar för att hitta tid att uppnå deras fitnessmål. Det kan verka som en nyhet, men vi förutspår att den här metoden kommer att finnas kvar ett tag!

Funktionell träning

Funktionell träning

Under senare år har CrossFit påverkat fitnessbranschen massivt. Det ökade i popularitet eftersom klasserna gav människor ett snabbt och effektivt sätt att bli starkare och förbränna kalorier. 2020 kommer det dock att ske en fokusförskjutning. I stället för hur mycket vikt, eller hur många reps vi kan fullfölja, kommer vikten att vara på hur vi utför alla rörelser och lär oss rätt teknik genom funktionell träning. Funktionell träning, som namnet antyder, fungerar på rörelser som arbetar de muskler vi använder mest för vardagliga uppgifter. Denna typ av träning gör att våra kroppar kan fortsätta fungera bäst så länge som möjligt.

Funktionell träning koncentrerar sig på att förfina balans och koordination och bygga styrka på rätt sätt. Denna trend är en särskilt viktig typ av träning för äldre vuxna och kommer att säkerställa en mer långsiktig, skadefri, hälso- och träningsplan. Det vår några av dom mer intressanta och ser framemot att grotta djupare framöver!

© 2021 eposkarta