Bra cykelutrustning

Oavsett vilken form av cykling man normalt sett utövar så har den utrustningen man använder avgörande betydelse för prestation och hur roligt man har det på rundan. Kanske använder man cykeln endast som ett transportmedel mellan hemmet och jobbet eller så är cykling en stor del av motionen man utövar under veckan. Både landsvägscykling eller stadscykling är aktiviteter som passar de flesta oavsett ålder eller tidigare erfarenhet.  Men för en bra upplevelse krävs det såklart att man har rätt utrustning som är särskilt anpassad för den form av cykling man genomför. I denna artikel kan man därför lite mer djupet läsa om viktig och praktisk utrustning som gör cykling roligare och smidigare utan några hinder på vägen.  

Vad man behöver om man cyklar landsväg 

Om man cyklar landsväg så cyklar man längre sträckor och behöver därför utrustning som gör turen enklare och framförallt mer bekväm. Det allra viktigaste att investera i när man cyklar landsväg är bekväma skor som man kan klicka in i pedalerna för mer kraft i stegen och då framförallt om man klättrar i backar. Utöver detta behöver man investera i vattenavstötande och tajta cykelkläder för att man inte ska fånga upp luftflödet när man cyklar nedför och ett par vadderade cykelbyxor för en bättre komfort. Antingen ett par med längre ben om det är kallare ute eller en kortare modell om man cyklar under de varmare månaderna på året. Ett par vadderade cykelbyxor är räddaren i nöden och den bästa hjälpredan ute på vägarna. Om man cyklar längre sträckor kan man uppleva obehag och det är inte så bekvämt att cykla längre. Det är därför helt klart värt att investera i ett par bekväma cykelbyxor för att göra träningspasset bättre.  
 Om man cyklar landsväg är det också viktigt att man utrustar sig med bra lysen och reflexer för att man ska vara synlig även om det är mörkare ute eller är ute i dåligt väder. Dessutom är det också en bonus att alltid ta med sig cykelverktyg eller multiverktyg för att man ska kunna laga punktering eller andra mindre fel om de skulle inträffa under cykelpasset och man befinner sig lite längre från staden.  

 Vad man bör investera i för stadscykling   

stadscykling

 Om man istället oftast använder sin cykel i stan är det några andra saker man ska ha i åtanke. Dels cyklar man inte lika långa sträckor och behöver därför inte ha komfort i samma åtanke som man behöver ha vid landsvägscykling. Men det är några andra saker som är viktigt att man tänker på.  Oftast när man cyklar i staden så tar mig sig mellan punkt A och B vilket betyder att det är viktigt att man kan ta med sig en väska eller ryggsäck med sina tillhörigheter i. Att investera i en cykelkorg gör cykelturen mycket smidigare och dessutom kan du ta cykeln till affären istället för bilen då du har en större packyta.  Även för stadscykling är lysen och reflexer nödvändigt. Framförallt om man cyklar i skymning, regn eller om det är disigt väder. Reflexer och lysen gör att man är synlig i trafiken.   

© 2021 eposkarta